Sopraan Johannette Zomer is een barokspecialist bij uitstek. Maar ze maakt ook graag uitstapjes naar hedendaags repertoire, in zowel klassieke als lichte muziek. Voor dit muzikale avontuur op zondag 10 maart in De Kleine Willem in Enschede vond zij in pianist Bert van den Brink de ideale partner.

‘No excuses, Mr. Gershwin - Music is Music’: gevleugelde woorden van Alban Berg toen de Amerikaan tegensputterde om jazz te spelen in de heilige omgeving van de Weense concertzaal. Na zijn mislukte poging om in Parijs leerling van Ravel te worden, toog hij naar Wenen waar hij in aanraking kwam met Arnold Schönberg en Alban Berg. Ook die rieden hem aan toch vooral zichzelf te blijven en met dit advies op zak aanvaardde Gershwin de 'grote oversteek' terug naar de States.

Met hetzelfde gemak als op barokcantates stort de gevierde sopraan Johannette Zomer zich nu op het avontuur van een 'grote oversteek'  tussen modern en klassiek, tussen het 'ooit' en het 'nu'.

Gesteund door pianist Bert van den Brink en andere uitstekende beoefenaars van de lichtere muziek, hopt zij van de ene continentale kust naar de andere, van de verstilling van Hildegard von Bingen tot het straatgeweld van New York City.

Klik HIER voor een kort interview met Johannette Zomer: "in Twente geniet het publiek meer in stilte"

  • Datum: 10-11-2024
  • Locatie: Kasteel Hackfort (Vorden)
  • Tijd: 15.00 uur
  • Entree: €32,50

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!