Loek van den Berg Quintet

Het Loek van den Berg quintet weet de luisteraar mee te nemen op een avontuurlijke muzikale reis. Een reis met een verhaal. En dat verhaal wordt verteld middels de composities en de improvisaties van de bandleden die hun instrument fenomenaal beheersen. Met hun passievol spel en hun enthousiasme geeft deze groep het publiek waar het voor komt. Het quintet bestaat sinds 2019 en toerde al door diverse landen als Spanje en India. Hun Album ‘ Wayfarer’ werd bekroond met een jazzedison. De prijzen die deze groep al won tot nu toe zijn talrijk en groots. Zoals de Erasmusprijs voor solist Loek van den Berg en verder ‘Beste compositie’ in The Dutch Jazz Competition. Ook op het Getxo International Jazz Competition vielen ze in de prijzen. Het is een groep jonge jazzartiesten die binnen korte tijd al flink van zich heeft laten horen. Hun spel is melodisch en melacholisch. Hun imprivisaties zijn virtuoos. De bezetting is Loek van den Berg op saxofoon, Nathan Surquin op trombone, Aseo Friesacher op piano, Dean Montenaro op de bas en Jens Meijer op drums. Op donderdag 11 januari opent deze groep het jazzjaar van Mr. Jazz 2024 in de kelder van Uffie’s aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. Het optreden begint om 20.30 uur. Voor meer informatie zie ook www.mrjazzzutphen.nl

 

Recensies:

Loek is door het NRC uitgeroepen tot het Jazztalent om in 2023 in de gaten te houden.
“Hij is een bedachtzame speler met een ronde, melodische sound die zijn luisteraars mee op reis neemt.”

NRC, Rubriek “Rijzende Ster Jazz”, Amanda Kuyper

”Epische composities…
…De afwisselende composities nodigen je uit om je verbeelding op te zoeken”

– Jazzism, Emil Roes

“De kracht van dit kwintet ligt in het samenspel…
…Van den Berg demonstreert op Wayfarer een veelzijdig blazer te zijn. De eigenheid zit hem in de verhalende, moderne stukken, die steeds mooi van sfeer zijn en regelmatig weten te raken. ‘Wayfarer’ is een aansprekend debuut.”

 

Loek van den Berg (1996) is een in Rotterdam gevestigde saxofonist/componist die door zijn toegankelijke en herkenbare speelstijl, bestaande uit veel lyriek, interactie en swing, zijn publiek meevoert.

In 2019 studeerde Loek af aan de jazzafdeling van het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Tijdens zijn studie begon hij te spelen in diverse bands en won hij in 2019 de Erasmus Jazz Prijs. Ook deed hij verschillende tours met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Anton Goudsmit en het Jong Metropool o.l.v. Vince Mendoza, Jules Buckley en Miho Hazama wat hem heeft gevormd in zijn spel.

Momenteel is Loek actief in projecten die uiteenlopen van moderne jazz tot wereldmuziek (flamenco/Indiase muziek). Zelf componeert hij voor het “Duo van den Berg, van der Duim” en het “Loek van den Berg Quintet” verhalende stukken die zich karakteriseren door melodieuze en vertellende lijnen en die een melancholische sfeer neerzetten.
Met het Loek van den Berg Quintet heeft Loek verschillende internationale tours achter de rug, waaronder tours naar India Spanje en Malta, en in 2022 won hij met zijn band de 2de prijs in de Getxo International Jazz Competition.
Meer info over deze projecten kun je vinden onder het kopje “Projects”.
Tevens is Loek onderdeel van het batavierhuis; een makersplek en broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars in Rotterdam. Een initiatief van Stichting Droom en Daad.

 

  • Datum: 11-01-2024
  • Locatie: Uffies (Zutphen)
  • Tijd: 20.30 uur
  • Entree: €12,50

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!