Seven is alweer het zevende studio album van Tristan. Nummer 7 staat in ons geval voor vertrouwen, in combinatie met creativiteit en een positieve kijk naar de toekomst.

Als band voelen wij ons sterker en comfortabeler dan ooit. In dit nieuwe album zitten dan ook weer vele uren hard werk, maar vooral ook veel plezier, lol bij het schrijven en opnemen van de nieuwe nummers.

Maar liefst 12 nieuwe songs zijn toegevoegd aan ons vocabulaire, en wij gaan dan ook met een frisse start weer ‘ on the road’ . Doen wat wij het liefste doen! Vanaf de bühne nemen wij ons publiek mee in een trip die wij beiden niet snel zullen vergeten . Songs met een positieve energie, sprankelende vocals & solo’s , powerful grooves, kortom iets wat je niet mag missen.

De songs zijn een plezier om live te spelen, en hebben voldoende ruimte om zich te ontwikkelen gedurende het concert en gedurende de tour. Dit maakt het dat ieder concert voor zowel ons publiek, als ons uniek wordt.

Inmiddels zijn we samen al op zoveel verschillende inspirerende plaatsen op de wereld geweest. En

kunnen dan ook niet wachten om terug te keren naar deze verbazingwekkende oneindige reis binnen en buiten de muziek .

You want yo have a good time? We've got you covered.

‘Bij Tristan smelten jazz, fusion en soul moeiteloos samen. Een band die zich internationaal kan meten met grote namen uit deze genres. Hoog tijd dat een groter publiek kennis maakt met deze muzikale parel, die nu eens een keer niet uit England of de Verenigde staten komt maar ‘’gewoon’’ uit Nederland.

(Arie Versteegen, programmeur De Boerderij)

 

De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music”
met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt. Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waar haar prachtige warme

soul-volle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound.

Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie.

Het debuutalbum 'Full Power' dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker.
Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden.

 
  • Datum: 12-12-2024
  • Locatie: Uffies (Zutphen)
  • Tijd: 20.30 uur
  • Entree: €12,50

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!